עונת האביב מסמלת התחדשות ופריחה, האביב מאופיין בפריחה מרהיבה של פרחי בר ובריחות משכרים של התחדשות ורעננות. באביב הטמפרטורות חמימות יותר ופרחים הנשתלים בגינה בעונת האביב מחזיקים מעמד טוב יותר גם בימי הקיץ החמים. פרחי האביב הם פרחים צבעוניים וססגוניים, הם יכניסו לכל גינה אווירה מיוחדת ומרעננת.
שמונה סוגי פרחים שכדאי לשתול בגינה באביב
החרצית ירוקה במשך כל השנה, אך שיא הפריחה שלה הוא בעונת האביב והקיץ. קיימים סוגים רבים של חרציות, החל מפרחים שאפשר לשתול בערוגות או בעציצים ועד לשיחים גדולים. הצמיחה של החרצית מהירה והיא זקוקה להצללה חלקית ולמים בכמות בינונית. כדאי להתייעץ עם המוכרים במשתלות על סוג החרצית המתאים לתנאי הגינה שלכם.
הפטוניה היא צמח רב שנתי שמומלץ לשתול בעונת האביב והסתיו. יש סוגים שונים של פטוניה והיא פורחת בצבעים שונים, סגול, לבן, ורוד ויש גם זנים המשלבים ספר צבעים. הפטוניה מתחילה לפרוח באביב וממשיכה לפרוח עד סוף הקיץ. היא מתאימה לשתילה בערוגות בגינה, באדניות ובעציצים וזקוקה להשקיה מסודרת.
הבגוניה צומחת בכל העונות השנה בצבעי אדום, ורוד, כתום ולבן. זהו צמח עמיד וחזק שיש לשתול בצל ללא קרני שמש ישירות ולהשקות בטפטוף. הבגוניה מוסיפה יופי וחן מיוחד בכל מקום, בגינה, בעציצים בסלסילות תלויות ומשתלבת מצוין עם פריחת האביב.
את הגרניום אפשר לשתול כל השנה, אך העונה המומלצת ביותר היא האביב. הגרניום זקוק להשקיה רבה ולדישון, הוא מגיע בשלל צבעים ופורח בכל עונות השנה. את הגרניום יש לשתול במקום מוצל, אך לא חשוך, וחשוב להקפיד שלא יהיה חשוף לקרני שמש ישירות ולרוחות. כאשר משקים אותו יש להקפיד להשקות סמוך לאדמה ולא על העלים.
הצינה היא צמח עונתי הנשתל בתקופת האביב. לצינה יש עלים גדולים ומרשימים והיא פורחת בשלל צבעים, בלבן, בצהוב, בכתום, באדום ובוורוד. את הצינה משקים בצורת טפטוף והיא זקוקה לשמש לפחות למספר שעות ביום.
הטגטס נחשב לפרח קיצי, אך עדיף לשתול אותו בתקופת האביב. הוא זקוק לחשיפה לשמש במשך מספר שעות ביום ולהשקיה מרובה. לטגטס צורה כדורית, הוא מדיף ריח ייחודי ומושך פרפרים. הוא פורח בצבעים ייחודיים, בצהוב, בכתום ובמנומר.
פורטולקה הוא צמח ששותלים באביב, אך עיקר פריחתו היא בעונת הקיץ. הפרח זקוק להשקיה מועטה, למספר שעות ביום של חשיפה לשמש והוא עמיד בתנאי שרב. בקיץ הוא מקשט כל גינה בשלל צבעים, בסגול, באדום, צהוב ולבן. בשעות אחר הצהריים הפרח נסגר.
למימוזה הביישנית יש שם נוסף, "אל תיגע בי" משום שהפרח סוגר את עליו כאשר נוגעים בו. זהו פרח הפורח בעיקר בקיץ, אך כדאי להקדים ולשתול אותו כבר בעונת האביב. המימוזה הביישנית היא פרח רב שנתי עם עלווה ירוקה ופריחה ורודה בצורת כדוריות מוארכות.